Дніпропетровські активісти та волонтери сьогодні пікетують Жовтневий районний суд Дніпропетровська з вимогою не випускати за кордон "мажора" Павла Роскіна, який на батьківському Мерседесі врізався у карету "швидкої". Унаслідок ДТП загинула лікар-невропатолог Ірина Осятник.

ДТП сталося пізно увечері 10 червня 2011 року. Осятник разом з водієм "швидкої" Сергієм Потсніковим та фельдшером виїхали на околицю Дніпропетровська – у пацієнтки стався інсульт.

"Ірина сказала, що хвору треба везти. Повантажили на ношах до "швидкої". Було майже 10 годин вечора. Ірина Борисівна сіла коло мене в кабіну. Розказувала, що була у дочки на випускному. А пацієнтка з родичами їхали позаду", - згадує водій Сергій Постніков.

Читайте також: Працівник ритуального бюро виявився серійним убивцею

На перехресті вулиць Паторжинського і проспекту Гагаріна у машину "швидкої" в'їхав Мерседес.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Я їхав по головній дорозі посередині, удар ми отримали на перехресті у лівий бік автомобіля. Швидкість у Мерседеса була такою, що нашу машину перекинуло", - розказує Постніков.

Ірина Осятник вилетіла з автомобіля та ударилася головою. "Швидка" перевернулась просто на неї. Жінка загинула на місці. Решта пасажирів "швидкої" відбулися легкими травмами.

За кермом Мерседеса С 180 перебував 23-річний Павло Роскін. Автомобіль був записаний на його батька. Павло понад 10 років жив у Німеччині, до України приїхав у гості. Довіреності на керування автівкою у нього не було.

У Ірини Остяник залишилася 21-річна донька Ганна та стара матір.

За три роки з моменту ДТП відбулося понад 17 судових засідань. Врешті Жовтневий районний суд виніс рішення: 5 років позбавлення волі для винуватця трагедії. Апеляційний суд залишив вирок у силі, касаційний також.

Читайте також: Убили бійця АТО, який стріляв у товаришів по службі

Під час судових засідань Роскін скаржився на тяжку хворобу опорно-рухового апарату. Хотів стягнути 1 мільйон гривень з родини загиблої лікарки за те, що вони розголосили у пресі його діагноз.

"Колонію хлопець оминув і відразу потрапив до лікарні при колонії. А вже у квітні Червоногвардійський суд звільнив його від відбування покарання. Потерпілих про це не повідомили. Зараз Роскін у Жовтневому суді просить відпустити його з України в Німеччину на лікування", - стверджує активістка Оксана Борсук.

Ні матеріального, ні морального збитку Роскін родині Ірини Осятник не відшкодував.
Владимир Манукян