Сьогодні працівники засобів масової інформації відзначають своє професійне свято. Він встановлений 25 травня 1994 Указом першого президента Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів.

Дату для цього дня обрали невипадково, адже саме 6 червня в столиці ЄС, Брюсселі, Національна спілка журналістів України прийняли в найбільшу в світі організацію професійних працівників ЗМІ - Міжнародну федерацію журналістів.

Традиційно, до цього дня урядові та недержавні організації нагороджують видатних журналістів нагородами, також проходять прес-конференції, брифінги, журналісти приймають численні поздоровлення від колег, друзів, читачів.

Матеріал по темі: Луцькі журналісти продавали хенд-мейд для колег з АТО

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк привітав працівників ЗМІ та пообіцяв, що переслідування журналістів в Україні більше не буде.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"У день Вашого професійного свята хочу подякувати кожному, хто в переломні для України часи залишився вірним професійній етиці, хто став прикладом високої громадянської мужності та глибокої відповідальності за долю своєї країни", — зазначив А.Яценюк.

Українські та світові політики називають ЗМІ четвертою владою, відзначаючи їх вплив на свідомість громадян.