Міністр фінансів Наталія Яресько повідомила, що у держави немає фінансів на індексацію зарплат і пенсій. Про це повідомляє ZN.UA

"Реального профіциту бюджету немає. Якщо я побачу якісь збільшення надходжень від детінізації, знищення "податкових ям", контрабанди або будь-яких інших на сьогоднішній день не передбачених джерел, готова переглядати соцвиплати", - сказала Яресько.

Міністр пояснила, що Мінфін зобов'язаний знайти додаткове фінансування для потреб Міністерства оборони, які обумовлені збройним конфліктом на Донбасі.

Також додаткові кошти необхідні на реалізацію положень законів про судоустрій та про державну службу.

"Поки ми не вирішимо ці питання і не знайдемо додаткові джерела надходжень, доти будемо не готові проводити індексацію раніше, ніж це передбачено: у грудні", - підкреслила міністр.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Матеріал по темі: Потрібно відмовитися від індексації соцвиплат -експерт

Нагадаємо, що Петро Порошенко під час виступу перед нардепами у засіданні Верховної Ради 4 червня зажадав вимагав знайти кошти на індексацію соціальних виплат.