Директорку харківської школи №136 Галину Рябоштан хочуть звільнити через поїздку до російського міста Бєлгород та фотознімок на тлі портретів Путіна і Мєдвєдєва.

Харківська школа №136 – російськомовна. Наприкінці березня директорка школи та кілька педагогів поїхали до російської школи №44 у місті Бєлгород для участі у семінарі. У соціальних мережах про подію написали обидві школи – харківська та бєлгородська.

Скандал розгорівся квітні, коли українські користувачі побачили, що педагоги фотографуються в гостях на тлі портретів Путіна і Мєдвєдєва, також є їхні фотографії з георгіївськими стрічками. Багатьох це обурило.

"Який викладач російської школи буде фотографуватися під портретами Яценюка і Порошенка?" - обурився колишній губернатор Харківської області Ігор Балута.

Депутат Харківської обласної ради Іван Варченко написав звернення до СБУ з проханням – розслідувати інцидент. Ряд ЗМІ повідомили, що контракт з директоркою буде розірвано 30

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

червня.

Галина Рябоштан керує школою понад 13 років. Після інциденту жінка написала пояснювальну записку департаменту освіти міської ради.

Читайте також: Маленька киянка перемогла в конкурсі "СБУ очима дітей"

"Знай" зателефонував до школи, але у адміністрації відмовилися спілкуватися, пояснивши, що директора немає зараз на місці – вона перебуває на лікарняному. Один з педагогів на умовах анонімності прокоментував ситуацію.

"Наша школа вже багато років товаришує з бєлгородською школою. Росіяни нам допомагали завжди, часто запрошують у гості. Цього року їздили деректор, бібліотекар та ще дин педагог. Ніяких стрічок не чіпляли та фото не робили. Бєлгородські колеги виставили фото минулих років – коли Галина Рябоштан фотографується на тлі портретів російських лідерів та з георгіївською стрічкою. Для директриси це стало справжнім ударом. Адже бєлгородські колеги у курсі, що зараз відбувається і як до цього ставляться в Україні. Ніхто не розуміє, навіщо росіяни виклали ту світлину минулих років", - розповів педагог.

У департаменті освіти запевнили, що Галину Рябоштан не звільняли, зараз триває розгляд справи.