Вчора користувачі, сторінки в Facebook, яких заблокували, подали судові позови на адміністраторів соціальної мережі. Про це повідомляє Главное.

Серед них - літератор Андрій Бондар, нардеп Борислав Береза ​​та журналіст Юрій Бутусов. Причиною позову є шкода, заподіяна репутації за блокування.

Українським сектором Facebook керують з Москви.

Літератора Бондаря заблокували за вірш "Че там у хохлів". Політтехнолог Тарас Березовець вважає, що соціальна мережа завдала йому матеріального збитоку, не лише морального. Журналіст Юрій Бутусов зазначив, що подібні дії використовують як інструмент в інформаційній війні.

Адміністрація мережі спростовує звинувачення.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Facebook завжди дистанціювався від політики, надаючи рівні умови для різних думок. А блокування автоматичні за алгоритмом - у нього є слабкі місця, і якщо їх вивчити, можна використовувати в корисливих цілях", - сказав посол Facebook в Україні Таврида Муфазаров.

Нагадаємо, що 8 червня відбулася прес-конференція "Че там у Цукерберга". У ній взяли участь народний депутат Борислав Береза, політтехнолог Тарас Березовець, літератор Андрій Бондар, головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов, співредактор ПіК, журналіст Андрій Капустін а так само генеральний директор ІА "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко та юрист Андрій Гук.

Матеріал по темі: Facebook заблокував спільноту "Укроп"

Українці просили Марка Цукерберга створити офіс соціальної мережі в країні. До цього прохання приєднався президент. Засновник Facebook обіцяв подумати над цим і відзначив, що українські акаунти розпалюють міжнаціональну ворожнечу.