Краснодарський крайовий суд засудив сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера до 5 років позбавлення волі.

Про це в Twitter написав його російський адвокат Микола Полозов.

"Отже, вироком Краснодарського крайового суду Хайсера Джемілєва засудили до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму. Вирок оскаржу", - зазначив Полозов.

Як повідомляє адвокат, Хайсер визнав свою провину в розкраданні і зберіганні зброї, в також в необережному заподіянні смерті. Питання про виправдання не ставилося від початку.

Разом з тим, за даними Полозова, поки рано говорити про закінчення справи Джемілєва. Попереду апеляція у Верховному суді і його екстрадиція в Україну.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Враховуючи, що Хайсеру Джемілєву на початку суду загрожувало довічне позбавлення волі, вирок - покарання 5 років можна вважати успіхом", - пише захисник

Раніше російська прокуратура просила засудити сина Джемілєва на 5,6 року.

Хайсера затримали 27 травня 2013 на місці вбивства - у дворі його будинку в Бахчисараї. Від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник Февзі Едемов. У Меджлісі кримських татар заявили, що це було вбивство, вчинене через необережність.

Київський райсуд Сімферополя обрав Хайсеру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Джемілєва помістили в психіатричну лікарню в Сімферополі для експертизи, а потім знову перевели в СІЗО. Встановити ступінь його осудності медики не змогли. Апеляційний суд Криму ухвалив рішення етапувати його до Києва для проходження експертизи.

Читайте також: Російські присяжні винесли вердикт сину Джемілєва

За словами Мустафи Джемілєва, його син в 2008 році лікувався в психіатричній лікарні в Туреччині, а також пробував марихуану.