Завтра у Вроцлаві неурядова організація Анлантична рада США вручить українській льотчиці Надії Савченко нагороду "За свободу", яку отримає її сестра Віра. Про це повідомив під час прес-конференції заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Таким чином вшановується не лише особистий героїзм Надії Савченко, а й героїзм всього українського народу, який чинить опір агресії Росії", – зазначив він.

За словами Немирі, крім Савченко таку ж нагороду отримають друг України, колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, викладачі та студенти Донецького національного університету, які переїхали до Вінниці, відомий польський кінорежисер Агнешка Голланд.

Цією відзнакою посмертно нагородили російського опозиціонера Борис Нємцов.

За інформацією Хельсінкської комісії Конгресу США, 24 червня у Конгресі відбудуться відкриті слухання, присвячені Савченко.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ми розглядаємо це як крок солідарності та підтримки. Це ще одне свідчення того, що про Надію не забули", – наголосив Немиря.

Матеріал по темі: Савченко залишили в СІЗО до жовтня

Нагадаємо, що в червні виповнюється рік з того моменту, як Савченко потрапила на територію Росії, де її звинуватили у вбивстві журналістів. Народний депутат неодноразово оголошувала голодування, найбільше протрималась без їжі 80 днів.