За останній тиждень топ-новиною українських ЗМІ стало вбивство 8-річної Насті Бобкової в Запоріжжі. Підозрюваного у вбивстві уже затримали. "Знай" дізнався подробиці резонансної справи.

8-річна Настя Бобкова пропала 11 червня по обіді поблизу свого будинку по вулиці Запорізького козацтва, 15 у Запоріжжі. Її батьки лікарі, працюють у Києві, на літо приїхали додому в Запоріжжя. Настя – єдина їх дитина.

О 19 годині мати дитини Ганна викликала міліцію, бо ніде не могла розшукати доньки.

13 червня по обіді місцеві активісти, волонтери та міліціонери знайшли тіло дитини на острові Хортиця. Дівчинку задушили та поглумилися.

Читайте також: У столиці зловили педофіла

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тоді ж було оголошено розшук можливого підозрюваного та автомобіля. За кілька годин бійці Хортицького полку затримали 34-річного місцевого мешканця Дмитра Свалова. Про білий Опель та п'яного чоловіка, котрий спав усередині бійцям полку повідомили мешканці вулиці Кремлівської.

Запорізький активіст Ярослав Гришин, котрий був одним з організаторів пошуку Насті, розповів "Знай", що чоловік – уродженець Росії, проте все життя прожив у Запоріжжі та є громадянином України.

"Убивця викрав дівчинку на автомобілі з донецькими номерами. Зараз у Запоріжжі таких чимало продається", - коментує Гришин.

Як розповіли у міліції – деякий час тому Дмитро Свалов лікувався від алкоголізму методом "кодирування". Після сварки з дружино, чоловік запиячив.

Під час допиту після затримання чоловік зізнався у скоєному. Зараз тривають експертизи та досудове розслідування.

Натомість рідні Дмитра Свалова не вірять у його провину. А російські ЗМІ встигли заявити, що Дмитро повернувся з зони АТО.

"Це неправда. В АТО брат ніколи не був", - стверджує брат затриманого Андрій Свалов.

Він розповідає, що Дмитро справді запиячив та на момент затримання спав у своєму автомобілі.

Читайте також: На Тернопільщині син до смерті забив матір

"Брата затримали тільки через те, що він був на схожому автомобілі та у нього немає алібі. Ніяких інших фактів проти нього немає. А зізнання вибили у міліції", - каже Андрій Свалов.

Він демонструє знімки з камери спостереження, котрі широко розійшлися в мережі інтернет – камери зафіксували автомобіль білого кольору біля місця, де зникла дівчинка.

"Якщо придивитися – можна помітити, що у Дмитра схожа автівка, але це не та машина, на котрій викрали Настю. Про те, що у його автомобілі знайшли кофтинку та сандалики дитини – теж неправда. Кофтинки на дитині не було – була спека і дівчинка була у футболці. Ніяких речей дитини в машині брата не було. Що запиячив – це було. Напився, спав п'яний – от на нього й вирішили все це почепити, бо у нього немає алібі. Зазвичай адвокати 7не беруться за завідомо програшні справи – нам уже пропонують захист і озвучують суми адвокати – тому що доказів проти брата немає", - каже Андрій.

Дмитро одружений, має сина дошкільного віку.