За останніми підрахунками ООН, з 60 мільйонів біженців і переселенців в усьому світі, 2 мільйони людей - це біженці і переселенці з Донбасу.

Таку статистику оприлюднили представники ООН і співробітники міграційної служби України, пише Хроніка.інфо.

У 2015 році кількість людей, які були змушені покинути свої будинки, стало найбільшим за весь останній час.

"Близько 60 млн людей були змушені покинути свої будинки, близько 20 млн з них стали біженцями, з яких половину складають діти. Це відбувається на кожному континенті нашого світу. Це означає, що кожен з 122 осіб в цьому світі або є біженцем, або шукає притулок, або є внутрішньо переміщеною особою", - заявив виконуючий обов'язки керівника операції Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні Жан-Ноель Ваттервальд.

В українській міграційній службі зазначили, що за даними на 8 червня, в Україні зареєстровано 1 мільйон 325 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Читайте також: Донбаські біженці в Росії живуть у будівельних вагончиках

"Найбільше переселенців перебуває в Луганській області - це 190 тис. чоловік, у Харківській - 174 тис., у Донецькій - 109, у Дніпропетровській - 84, у Запорізькій - 63, у Київській - 41 тис., в місті Київ - 39 тисяч . Найменше переселенців зареєстровано у Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Рівненській, Закарпатській і Волинській областях - приблизно по 3 тисячі людей", - пояснив перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України Олег Мельчуцький.

Серед тих, хто виїхав закордон українців, які є, по факту, біженцями, найбільше виїхало до Російської Федерації - на даний момент це 342 тисячі чоловік. На другому місці - біженці в Білорусь, кількість яких становить 81 тисяч. 8,5 тис. осіб переїхало до Польщі. У країнах ЄС кількість заявок на отримання статусу біженця з України в цілому зросла до 11 тисяч.