Вчора у Луцьку відбувся другий гастрономічний фестиваль "LutskFoodFest", на якому встановили національний рекорд – виготовили найбільшу в Україні варену ковбасу. Про це повідомляє ZIK.

"Луцьк завжди нас тішить рекордами. Й торік, й сьогодні. До цього моменту найбільша ковбаса вагою 188 кг була в Черкасах. Але сьогодні ви його побили", – наголосила представниця Національної книги рекордів України Лана Вєтрова.

Після фіксації рекорду ковбасу розрізали на невеличкі порції та роздавали охочим безкоштовно. Втім організатори свята закликами робити добровільні пожертви для родин загиблих бійців АТО, волинян Сергія Гулюка та Олександра Ярмолюка.

Фестиваль вуличної їжі проходив на внутрішньому подвір'ї Луцького замку. Там розташовувались пересувні кухні, де готували ароматні та смачні страви з м'яса та овочів.

Досвічені українські кулінари пригощали традиційними стравами за авторськими рецептами. На фестивалі кулінарні умільці пропонували скуштувати звичного українського борщу, угорського бограчу, грузинського шашлика, італійської шинки із запашними травами, різноманітні солодощі та навіть вегетаріанський фаст-фуд з овочами, насінням і горіхами.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Матеріал по темі: Чернігівський фестиваль борщу нагодував 850 людей

"Ми готуємо для лучан і гостей фестивалю традиційні німецькі сардельки: нюрнберзькі та баварські. Перші зроблені зі спеціями, котрі привезли з Німеччини, вони відварені, а потім обсмажені на грилі. Баварські вони копчені. Кому які до вподоби", – розповів майстер фаст-фуду Руслан.

На фестивалі влаштували аукціон для політиків та громадських діячів, а виручені кошти відправили військовим в зону АТО.