Генпрокуратура зафіксувала факт кримінального злочину, здійсненого посадовими особами Ощадбанку.

Генпрокуратура внесла відомості про кримінальне правопорушення, скоєному членами наглядової ради і правління державного банку "Ощадбанк", до Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомляється на офіційному сайті ГПУ.

"Зокрема, встановлено, що вказані особи, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, з особистих корисливих мотивів, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, отримали від юридичних осіб приватного права дохід у вигляді оплати послуг авіаперельотів Київ - Варшава - Київ на загальну суму 459 тис. грн ", - передає прес-служба ГПУ.

Справа кваліфікується по статті "зловживання владою або службовим становищем", зазначено в повідомленні. Досудовий розгляд зазначених правопорушень проводять слідчі органів внутрішніх справ України відповідно до ст. 216 Кримінального процесуального кодексу.

Нагадаємо, в червні нардеп Дмитро Добродомов звернувся до Генпрокурора та прем'єр-міністру у зв'язку з травневої поїздкою глави правління Ощадбанку Андрія Пишного та 5 інших членів правління на фінал Ліги Європи до Варшави. Нардеп стверджував, що спецрейсом до Польщі скористалися 15 пасажирів, серед яких також перебував голова наглядової ради Ощадбанку Роман Греба. При цьому на зворотному шляху кількість пасажирів зросла до 27 осіб, повідомив Добродомов. Витрати на політ склали близько 700 тысяч гривен.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читайте розслідування "Знай": Футбол по-багатому: верхівка "Ощадбанку" злітала на матч за 1 мільйон гривень

У відповідь на звинувачення фінустанова виступило зі спростуванням. Члени правління на чолі з Пишним підкреслили, що поїздка відбулася виключно на власні кошти зазначених осіб і була проведена в неробочий час.

"У зв'язку з неможливістю скористатися рейсовим літаком було прийнято рішення скористатися чартерним рейсом. Вартість квитка на одну людину в даному чартерному рейсі дорівнювала 17 тис. Грн, що підтверджується платіжними документами і порівняти з вартістю квитків на регулярний рейс Київ - Варшава за кілька днів до вильоту ", - наголошується в документі.