Цього року щорічна стипендія Google імені Аніти Борг у сфері комп'ютерних наук дісталася українським студенткам.

Її отримали Ксенія Шумельчік - студентка Дніпропетровського національного університету, голова Women Techmakers Ukraine та Google Developers Group Dnipropetrovsk, та Анна Курило - студентка Національного авіаційного університету, написали в офіційному блозі Google в Україні.

Читайте також: Випускницю Могилянки нагородили премією Kunsthalle в Австрії

Представниць України запросили на щорічну зустріч Google EMEA Scholars 'Retreat в Лондоні. На заході лауреатки стипендії зустрілися з провідними в сфері ІТ-індустрії фахівцями-жінками та представниками Google, а також ознайомилися з продукцією компанії.

Після конкурсу переможниці розповіли про те, як розпорядяться стипендією, і поділилися своїми подальшими планами з аудиторією.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Частину отриманої стипендії планую витратити на створення і реалізацію освітніх програм, які будуть спрямовані на посилення практичної підготовки студентів, а іншу частину - на власну освіту", - поділилася Ксенія Шумельчік.

"Разом з іншими стипендіатами ми продумали, як залучити більше дівчат до вивчення інформаційних технологій, і вже зараз працюємо над втіленням цих планів у життя. Своє головне завдання сьогодні я бачу в тому, щоб допомогти дівчатам зрозуміти, що робота в Computer Science так само відкрита для жінок, як і більшість інших професій ", - зазначила друга переможниця стипендії Анна Курило.

Нагадаємо, що компанія Google започаткувала стипендію імені Борг в 2004 році. Всі конкурсантки - це студентки і аспірантки з факультетів програмування, інженерних систем, інформатики та інших IT-сфер.

Конкурс проводять з метою заохочення занять комп'ютерної наукою студенток з Європи, Африки та Близького Сходу. Грант носить ім'я доктора Аніти Борг, що присвятила своє життя руйнуванню стереотипів про нездатність жінок професійно розвиватися в сфері ІТ-індустрії.