Шоста черга часткової мобілізації до Збройних сил України триватиме до 17 серпня. Планують здебільшого призвати десантників, танкістів і артилеристів.

Про це заявив перший заступник начальника головного управління оборонного і мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил Володимир Талалай, повідомляє Радіо Свобода.

"Як і раніше, для призову за мобілізацією необхідні фахівці для комплектування високомобільних десантних, механізованих танкових військ, артилеристи, фахівці розвідки, зв'язківці, а також фахівці ремонтних органів, військові інженери", – повідомив він.

Планують, що під час шостої хвилі мобілізації порівну будуть призвані ті, хто раніше проходив військову службу, а також ті, хто раніше не служив.

Читайте також: Кожен 12-й українець добровільно йде на фронт

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За словами Талалая, усі пройдуть поетапну підготовку. 44 доби мобілізованих вишколюватимуть за фахом у навчальних центрах. Після цього вони пройдуть бойове злагодження тривалістю до 15 діб на військовій техніці у складі штатних підрозділів.

Представник Генштабу наголосив, що лише після закінчення повного циклу підготовки військовослужбовців спрямують на виконання бойових завдань, зокрема в зоні АТО.