Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука закликав працівників українських РАГСів не реєструвати розлучення 8 липня, в День любові, сім'ї та вірності.

Про це повідомляють на сайті Української православної церкви.

"Хочу звернутися до всіх працівників РАГСів Запорізької області з ініціативою про проведення 8 липня, в День сім'ї, любові і вірності у своїх установах акції "Стоп-розлучення". І під час неї відмовитися реєструвати розлучень", - йдеться в заяві священика.

Читайте також: Перша жінка-єпископ виголосить свою проповідь

Архієпископ Лука вважає, що це зміцнить статус сім'ї. Способи вирішення родинних проблем служитель Бога пропонує шукати "у багатовіковому досвіді нашого народу, насамперед у традиційних духовно-моральних цінностях, сформованих святим православ'ям".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, 8 липня відзначають День закоханих, свято сым'ї та вірності. У ролі заступників кохання і подружньої вірності православна церква вшановує муромських святих Петра і Февронію, що жили на межі 12-13 століть. Святе подружжя пронесло любов і вірність одне одному через багато випробувань. Вони прославилися благочестям і милосердям.