Квартиру і особисте майно військового хірурга з Харкова Валерія Кривчача продав банк як сплату валютного кредиту.

Про це він дізнався, коли приїхав додому із зони АТО і виявив нові замки на дверях своєї трикімнатної квартири. При цьому банк не повідомив свого клієнта про продаж майна за борги. Поки він живе з дружиною і дітьми у родичів в Харківській області.

"Люди зайшли, зламали двері і заволоділи повністю моїм майном: на сьогоднішній день ні грошей, ні золота, ні одягу, нічого. Всі наші речі і документи залишилися там. Я як ходив у військовій формі - так і ходжу. Щось люди дали , волонтери допомогу надсилають. Спасибі їм", - розповідає чоловік.

Матеріал по темі: Екс-заступник міністра оборони забирає квартиру у бійця АТО

У 2008 році хірург взяв кредит у розмірі 65 тисяч доларів, а в заставу вніс свою трикімнатну квартиру на Салтівці. Лікарю терміново потрібні були гроші на лікування хворого родича.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Медик зазначив, що він виплачував борг кілька років, а в 2012 він попросив банк про реструктуризацію, бо не зміг виплачувати кредит через стрибок долара. Банк і клієнт двічі переписували договір.

На початку АТО чоловік пішов добровольцем на Донбас рятувати військових, але потрапити в своє житло він не зміг. Валерій Кривчанин вирішив в суді розібратися з цією ситуацією.

"Уже постфактум йому надіслали повідомлення про те, що торги відбулися, квартира продана. А він у цей час вів переговори з банком про реструктуризацію. Був просто виконавчий напис нотаріуса. Як були проведені торги - з порушеннями чи без - це теж нікого не хвилює. А по суті, ніяких торгів і не було. Продали квартиру одній людині за дуже заниженою ціною, і все", - розповідає адвокат Олександр Захаров.

Нагадаємо, що лікар оперував бійців АТО в найгарячіших точках на сході України, зокрема в Дебальцевому, Попасній, Артемівську, Макіївці. Він врятував життя більше 30 бійцям і вивіз з поля бою понад 500 поранених.

У самого лікаря дві контузії, його представили до ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.