За законом "Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції" учасники бойових дій на Сході не будуть сплачувати податок. Його підписав президент Петро Порошенко і повернув до Верховної Ради.

Про це повідомляє офіційний сайт українського парламенту.

Під дію цього закону підпадають працівники правоохоронних органів, військовослужбовці Збройних сил, Нацгвардії, Служби безпеки України та зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації та інші особи на період їх участі в АТО. Ці заходи введені тимчасово, тільки на час проведення спецоперації на сході України.

Відповідний законопроект народні депутати схвалили 18 червня цього року.

Читайте також: Київські СТО відремонтували 100 автівок для АТО (відео)

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, Верховна Рада у травні цього року скасувала для населення 1,5% військовий збір з валютних операцій. Прийняття цих змін, на думку депутатів, має зменшити напругу у суспільстві через збільшення податкового навантаження на валютні операції і дозволить збільшити обсяг одержуваної банками іноземної валюти, що обмінюється громадянами на гривню. Також це мало б сприяти стабілізації ситуації на фінансовому ринку.