Ірпінський міський суд Київської області виніс виправдувальний вирок колишньому ректору Національного університету податкової служби Петру Мельнику.

Про це повідомляє телеканал ТСН.

За словами суддей, екс-регіонал не винний в хабарництві.

Нагадаємо, 8 травня екс-ректору офіційно оголосили про підозру у вимаганні грошей. Зазначалося, що з березня 2010 до квітня 2013 року Мельник одержав від студентів хабарів на загальну суму 63 тисячі гривень.

Читайте також: Рівненський прокурор-хабарник кликав маму і просився в туалет (відео)

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Ректор особисто під час приватної бесіди пропонував п'ятикурсникам допомогу в отриманні ступеня магістра. Стати дипломованим спеціалістом можна було за однієї умови - студент мав обов'язково перерахувати благодійний внесок на рахунок Ірпінської фінансово-юридичної академії.

Далі ці внески з рахунків, контрольованих Мельником, перераховувались на підприємства, в тому числі і на такі, що мають ознаки фіктивності.

Нагадаємо, раніше суд відпускав екс-ректора під домашній арешт з електронним браслетом. Мельник став першим власником такого "девайсу" на Київщині.

Однак, електронний браслет хабарника не стримав – він втік. Знову затримали втікача 1 квітня 2014 року.