Дніпропетровські воєнкоми регулярно влаштовують "облави" поруч з прохідною Південного машинобудівного заводу ім. Макарова (Південмаш).

Про це розповів співробітник заводу, голова незалежної профспілки Євген Деркач, передає Корреспондент.net.

Заводчани попереджають один одного про "полювання" воєнкомів на головній прохідній по налагодженій системі дзвінків по телефону.

"Після сповіщення працівники чекають, поки воєнкоми поїдуть. Зазвичай вони стоять біля прохідної до 8:00-9:30. Якщо хтось повертається після зміни, то залишається на заводі до самого від'їзду співробітників військкомату", - розповів голова профспілки Південмашу.

Читайте також:"Коли у бійця відпала примотана скотчем нога, медсестра зомліла" - лікар Риженко

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Крім цього, профспілка змушена роз'яснювати робітникам незаконність таких "облав", говорить Євген. Адже в 19-й статті Конституції чітко зазначено, що нікого не можна змусити робити те, що не передбачено законом. Тому представники влади зобов'язані діяти строго в рамках своїх повноважень, йдеться в документі.

Однак повістки біля прохідної роздають співробітники Красногвардійського-Кіровського військкомату, при тому що заводчани живуть в різних районах міста.

"Я теж живу в іншому районі, і за законом повістки повинні вручати за місцем проживання", - підкреслив працівник.