У Київській області почнуть використовувати автобуси з передовими системами активної безпеки, яка допомагає уникнути зіткнення.

Статистика ДТП, що забирають життя українців, просто жахає. Для підвищення безпеки пасажирських перевезень за ініціативи Київської обласної держадміністрації та ізраїльської компанії Mobileye був запущений пілотний проект.

Він передбачає установку передових електронних систем безпеки на восьми автобусах приміського сполучення - компаній "Союз-Авто", "АТАСС-Бориспіль", "Ірпінське АТП" і "Орденко, які обслуговують маршрути "Бровари - Київ", "Бориспіль - Київ", "Коцюбинське - Київ", "Підгірці - Київ", а також "Креничі - Київ".

В автобуси впровадять систему розпізнавання рухомих об'єктів на дорозі, яка допомагає уникнути зіткнення з автомобілем, який йде попереду, або велосипедистом чи пішоходом, які раптово з'явилися.

Читайте також: Через нову поліцію кияни стали удвічі більше повідомляти про злочини

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також нові машини будуть мати адаптивний круїз-контроль, який автоматично підтримує задану дистанцію до авто, яке йде попереду. Крім того, автобуси оснастять системою проти засипання за кермом, попереджуючою про з'їзд із заданою смуги руху. Ще одна нова система буде розпізнавати дорожні знаки обмеження швидкості.

На вдосконалених вітчизняних автобусах всі нововведення тестуватимуть в польових умовах до 20 вересня. Якщо все пройде добре, то нові системи безпеки впровадять і на інших маршрутах області.