До кінця року всім українцям повинні будуть встигнути поставити газові лічильники.

Усьому населенню країни, які користуються газом, до 1 січня 2016 року планують встановити лічильники. Про це повідомляє "Сьогодні" із посиланням на Нацкомісію, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

Нацкомісія схвалила для обнародування проект розпорядження Кабміна "Про забезпечення населення комерційним обліком природного газу".

Цим розпорядженням передбачається "зобов'язати газорозподільні підприємства встановити до 1 січня 2016 року 100% лічильників природного газу населенню, що "використовує газ для підігрівання води і приготування їжі".

Читайте також: Українцям встановлять лічильники на всі послуги

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, Кабмін повідомляв, що вдвічі знизив норми вжитку газу для тих, у кого не має лічильників. Для будинків, де використовують лише газову плиту за наявності центрального опалювання, раніше було 6 куб. м газу на місяць на одну людину, то тепер — 3 куб. м. А для домогосподарств з плитою і без центрального опалювання – знизили з 9 до 4,5 куб. м.

Проте після цього "Нафтогаз" звернувся з проханням до уряду повернути старі норми, оскільки відсутність газового лічильника стала вигідною.