Інноваційна нижегородська компанія Росії розробила електронний браслет, з допомогою якого начальники можуть відслідковувати своїх підопічних.

Про це повідомляє rg.ru.

"Електронні пристрої можуть бути використані в будь-яких сферах. Новим приладом вже зацікавилися великі компанії та підприємства держсектора. Завдяки цьому роботодавець отримує можливість платити по праці, а не по присутності в офісі", - розповів глава корпорації Борис Бунгер.

Особливість нововведення в тому, що воно в режимі онлайн передає інформацію про працівника на обладнаний спеціальним програмним забезпеченням сервер. Місце, дата та час перебування співробітника визначається автоматично. Інновація також може фіксувати інтенсивність праці працівника.

Незважаючи на це, член генради Федерації незалежних профспілок Іван Мохначук виступає проти реєстрації такого нововведення.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Можна запропонувати ще кайдани або петлю на шию залежно від ситуації на виробництві. У туалет теж з браслетом будуть ходити?" - говорить він.

Матеріал по темі: Чехи винайшли гоночний тренажер для геймерів (відео)

Підтримку новому пристрою надав гендиректор Федерального інституту сертифікації та оцінки інтелектуальної власності та бізнесу Борис Леонтьєв. Він розповів, що в новому патенті не повинно бути моральної оцінки.

Іван Мохачук зауважив, що російське законодавство не дозволить електронним браслетам отримати патент.