Європейський суд з прав людини визнав більш 500 позовів від українців щодо порушення Росією їхніх прав.

Більше півтисячі звернень до Євросуду з прав людини (ЄСПЛ) направили українці, які фіксували порушення їхніх прав під час російської агресії на сході України. Таку заяву зробили у Мін'юст та зазначили, що постанова Конституційного Суду Росії про відмову виконувати рішення ЄСПЛ, вже сама по собі є беззаперечним доказом системного порушення РФ прав людини. Про це повідомляє LB.ua.

Тому Росії все одно треба буде відповідати за порушення прав та свобод людей.

Читайте також: Заборона у Росії українських організацій є дискримінацією - МЗС

Нагадаємо, 14 липня у Росії ухвалили постанову про те, що російським судам дозволили не зважати на рішень ЄСПЛ. Хоча це й порушує зобов'язання, які РФ взяла на себе, коли ратифікувала Європейську конвенцію про захист прав людини та основних свобод та Віденську конвенцію про право міжнародних договорів 1969 року.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще