Сьогодні на апаратній нараді у Львівській міськраді головний архітектор міста Юліан Чаплінський презентував проект фонтанів, з яких можна пити воду.

Про це повідомляє Zaxid.

"Всюди в Європі поширена практика питних фонтанів у місті, котрі виручають мешканців міста і туристів у спеку. Ми виокремили сім зон у центрі, де можна було б встановити такі фонтанчики", - сказав Юліан Чаплінський.

Поки що обрали три місця вздовж проспекту Свободи, два – біля Домініканського собору, один на площі Ринок та один фонтан на вулиці Валовій.

Чоловік вважає, що ця європейська практика впишеться у загальний образ Львова. Такі пристрої не лише прикрашають місто, а і приносять користь.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Проте для Львова замовляти фігурне оздоблення кожного фонтану занадто дорого. Тому він запропонував декілька варіантів уніфікованого вигляду фонтанів.

Матеріал по темі: В історичному музеї відбудеться виставка пам'яті Шептицького

Після перегляду проекту мер міста Андрій Садовий залишився незадоволений зовнішнім виглядом фонтанів.

"Проведіть конкурс на виготовлення цих фонтанчиків, подивіться, які варіанти запропонують учасники. Сама ідея із встановленням питних фонтанів мені подобається, але треба краще продумати їхній майбутній зовнішній вигляд", - сказав він.

Нагадаємо, що у Львові містом курсують нічні маршрутки.