Волонтерська місія "Евакуація-200" "Чорний тюльпан", яка вивозила тіла загиблих воїнів з окупованого терористами Донбасу, припиняє роботу через брак коштів.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook керівник місії Ярослав Жилкін.

"Ми змушені призупинити нашу участь у місії "Евакуація-200". Причини банальні: нестача коштів - на ремонт транспорту, нема за що відрядні відшкодувати волонтерам, проїзні, витратні матеріали", - написав він.

Керівник місії також розповів, що волонтери вже використали відпустку на роботі, а їхній статус досі не визначений. Жилкін скаржиться, що ніхто з них не отримав статус учасника АТО, а між тим, волонтери теж повинні якось утримувати свої сім'ї.

Читайте також: Швейцарці привезли в Україну допомогу для військових

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"318 днів сьогодні, як ми почали свою роботу, сотні населених пунктів і локацій, сотні тисяч кілометрів намотаних на колеса, 609 тіл і фрагментів розшуканих і вивезених з території АТО. І все це без участі держави", - додав він.

Незважаючи на те, що волонтери зверталися "у всі інстанції" та поінформували президента про існуючі проблеми, допомогу вони так і не отримали.