У соціальних мережах з'явився новий тренд - "мистецтво засмаги" (SunBurnArt).

Про це повідомляє Газета.ua.

Медики та провідні фахівця в галузі опіків заявили про своє невдоволення новим трендом, тому що він може нашкодити здоров'ю людей.

"Тисячі інстаграммерів по всьому світу ризикують отримати рак шкіри в прагненні слідувати останньій вимозі моди", - заявляють медики.

Особливість нового тренда в тому, що люди використовують трафарети для того, щоб відобразити на своєму тілі різні малюнки. Для цього використовується спеціальний сонцезахисний крем, але на тій ділянці, який не повинен засмагнути.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Сонячні опіки викликають пошкодження ДНК шкіри, прискорюють старіння і збільшують ризик розвитку раку шкіри. По суті, п'ять або більше сонячних опіків збільшують ризик утворення меланоми на 80%", -заявляє медики Фонду раку шкіри.

Це можуть бути як прості абстрактні фігури і квіти, так і складні композиції. Деякі з них розміщуються на невеликих ділянках шкіри, інші займають майже все тіло.

Матеріал по темі: Пляжники врятували білу акулу від загибелі (відео)

"SunBurnArt - жахливо погана ідея. Краса не повинна бути смертельною", - написав у твіттері дерматолог з Массачусетсу Робін Треверс.

Нагадаємо, що раніше дерматологи заявляли, що найкраще засмагати на пляжі з 8 ранку до 10-11, а потім робити перерву з 12 до 15.00- 16.00, коли сонце найбільш небезпечне.