Івано-Франківський міський суд оголосив перерву у справі Руслана Коцаби, якого обвинувачують у державній зраді і перешкоджанні діяльності Збройних сил України, до 18 серпня.

Під час судового засідання заслухали двох свідків – обидва були у зоні АТО, особисто не знали Коцабу, але вважають його зрадником, повідомляє Радіо Свобода.

Ще до початку судового засідання, а згодом і під час допиту свідків між ними і підсудним, а також його адвокатом Тетяною Монтян виникла словесна перепалка.

Після цього суд оголосив перерву у розгляді справи.

Коцаба вважає, що дату наступного засідання обрано не випадково, адже припадає на його день народження, йому виповниться 49 років.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: У Львові теракт могли влаштувати імітатори "Правого сектору" - Аваков

Прокуратура заявила про допит 58 свідків, у ході чотирьох судових засідань допитано 22 свідків.

Коцабі інкримінують державну зраду, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Він звинувачення відкидає, а суд називає "судилищем" і вважає, що його карають "за свободу думки".

Раніше Коцаба неодноразово публічно виступав проти проведення в Україні чергової хвилі мобілізації та закликав її бойкотувати.

Незалежна медіа-профспілка вважає обвинувачення Коцаби недостатньо обґрунтованими. Правозахисна організація Amnesty International назвала івано-франківського журналіста в'язнем сумління й закликала його звільнити.