Тренажерне містечко на лівому березі Дніпра в київському Гідропарку виникло в 1970-х. Вважають, що його творцем є один з колишніх співробітників Інституту кібернетики Юрій Кук.

"Бізнес-модель" була закладена від самого початку і досі не змінювалась: безкоштовний зал, у спорудженні якого може взяти участь кожен охочий.

У хід йшло все: автомобільні запчастини, чавунні батареї, рейки, камені, дерево. Так тут з'явилися турники, штанги, бруси, гантелі й тренажери. Все, що можна підняти і понести, прикуто ланцюгами, щоб не вкрали.

Зараз "качалка" Гідропарку налічує більше 150 снарядів, деякі з яких є багатофункціональними станціями. Загальна площа перевищує 10 тисяч квадратних метрів.

Читайте також: Тернопільський фрі-файтер на чемпіонаті світу став третім

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тут можна зустріти людей будь-якого віку, статі та рівня підготовки. Це і створює унікальну атмосферу - початківці дивляться на "солідних" хлопців і беруть з них приклад.

"Цього року я випив відро горілки і в тому році - теж відро. Почав ходити сюди в 2006-му, коли дачу продали. Пацани вчора займалися і сказали, що воно ж несумісне: "Козацька рада "і спорт. Але мені подобається", - розповідає 45- річний культурист Фелікс.

У жовтні 2012 року про "качалку" в Гідропарку написав німецький журнал Spiegel. У 2013 році - TotallyCoolPix.com. прозвали це місце найжорсткішим у світі тренажерним залом через те, що там багато старого "заліза", яке, втім, чудово тренує м'язи.

Київський фотограф Олексій Фурман, який вивчає фотожурналістику в Міссурійському університеті, на замовлення BIRD IN FLIGHT створив проект, присвячений людям, що займаються спортом у Гідропарку на березі Дніпра.