Викладачі з Луганської та Донецької областей, які пропагували проросійські та терористичні ідеї, залишились без вчених звань.

Таке рішення прийняли у Міністерстві освіти через майже півтора року російської агресії на сході України. Про це повідомляє "112 Україні" із посилання на голову відомства Сергія Квіта.

"Ми вже зробили перший список, це, здається, 12 осіб, яких ми позбавили вчених українських звань — це звання професорів і доцентів. Це ті люди, які повели себе найбільш агресивно в тому, щоб тиснути на академічні колективи, просувати ідею терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР", — сказав міністр.

За словами Квіта, на окупованих територіях немає ніяких університетів. Та вузи і люди, які все ж там викладають, не мають на це ліцензій чи акредитацій.

Читайте також: Обшуки у Центрі оцінювання не загрожують вступній кампанії – Міносвіти

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Варто нагадати, що раніше міністр освіти запропонував відкривати в університетах російські студії, де б вивчали соціально-економічні процеси, які відбуваються у Росії.