Частина країн Шенгену істотно знизили частку мультивіз для українців.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час засідання парламентського комітету з європейської інтеграції, передає "Європейська правда".

Деякі консульства, за словами міністра, свідомо не дають візи нашим співвітчизникам, навіть коли ті мають на це право.

Однак Клімкін не уточнив перелік таких дипустанов. Він запевнив, що його відомство здійснює тиск на них і вимагає повернутися до попередньої практики.

Про те, що окремі країни Європейського союзу перетворюють візи на нездоланний бар'єр, свідчить статистика за минулий рік. З 22 країн, що входять до Шенгенської зони, 16 з них збільшили кількість відмов у візах українцям у порівнянні з 2013 роком.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: В Україні Депардьє став персоною нон грата

Швейцарія і Фінляндія стали відмовляти в три рази частіше. Іспанія, Португалія, Греція та Швеція - майже вдвічі.

Рекорд за кількістю відмов встановила Бельгія. У 2013 році показник королівства був одним з найбільших - майже 5,5% від загальної кількості звернень, а в минулому році він виріс до 9,5%.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ проводить консультації з Великобританією та Ірландією щодо лібералізації візового режиму.