У столиці планують запустити систему безпечного руху Road Zipper, що являє собою пересувне бар'єрне огородження для реверсивного руху на дорогах міста.

Це стало відомо із повідомлення заступника голови КМДА Іллі Сагайдака на сторінці в Facebook.

Road Zipper облаштують на мосту Патона, Дарницькій площі та на проспекті Соборності. Посеред автопроводу установлять спеціальну машину, яка керуватиме секціями, пов'язаними між собою, та змінюватиме положення цих відбійників, кожен з яких має вагу понад 450 кілограмів.

"При цьому, робота машини здійснюється без перекриття руху. Практично це означає, що вранці буде додано одна-дві смуги в бік центру, а ввечері в зворотному напрямку ", - розповів Сагайдак.

Також Сагайдак повідомив, що системами облаштують дороги столиці вже докінця цього року. Подібний реверсний рух можна побачити на шляхах у Сан-Франциско, Вашингтоні, Сан-Дієго та інших містах світу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За його словами, нова система допоможе уникнути транспортних втрат на суму до 736 мільйонів гривень щороку.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", на мосту Патона Департамент транспортної інфраструктури прибере світлофори та встановить розмежувальний відбійник на реверсивній полосі зазначеної ділянки.