Російська міграційна служба із 1 серпня робить жорсткішими правила перебування українців на території країни.

Про це повідомляє УНІАН.

Відтепер буде діяти 120-добовий механізм отримання дозволу. Якщо людина за цей час не отримає патент на перебування і не стане на облік, їй заборонять в'їзд до країни на три роки.

У Федеральній міграційній службі зазначають, що виняток зроблять лише для мешканців південно-східних регіонів Донецької і Луганської областей. Тобто для мешканців окупованих територій.

"Ми ніколи не говорили, що скоротимо термін преференцій для громадян, які вимушено залишили певні проблемні території України", - наголосив голова російської міграційної служби Костянтин Ромодановський.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Країни Шенгену стали частіше відмовляти українцям у видачі віз

Проте для інших категорій громадян, за його словами, після першого серпня суттєво зміняться правила перебування в Росії.

Поки що у Росії для громадян України залишається "напівпреференція". Їм не треба виїжджати за територію, але вони зобов'язані упродовж цього часу отримати російські дозвільні документи.

Нагадаємо, від квітня в Україні запрацювали нові правила з обмеження терміну перебування росіян. Тепер по завершенні трьох місяців громадянам Росії не можна перебувати в нашій країні ще наступні три місяці. Знову в'їхати вони зможуть тільки по завершенні цього терміну.