Наразі "Металіст" і "Говерла" не виплачують зарплати своїм гравцям. У випадку, якщо українські клуби не розрахуються із футболістами, їх можуть відсторонити від ігор у Прем'єр-лізі.

Про це повідомив голова Фонду соцзахисту футболістів та тренерів України Олег Печерний.

Два футболісти харківського "Металіста" Олег Шелаєв та Едмар звернулися до суду Лозанни із скаргою про заборгованість від клубу. Поки що керівництво футбольного клубу не реагує на ці звернення. Якщо у справу втрутяться представники УЄФА, то клуб можуть позбавити ліцензії під час проведення чемпіонату.

"Перед стартом сезону ми спілкувалися з багатьма відомими футболістами, а також провели моніторинг, який показав - до глобальної страйку ми поки не готові. Але ми не відмовляємося від цієї ідеї і залишаємо її актуальною. Адже процес погашення заборгованостей йде дуже мляво", - коментує Печерний.

Поки лише два футболісти України зверталися до суду через борги. Інші гравці теж можуть подати позови до клубів. Заборгованість перед футболістами є підставою для позбавлення ліцензії будь-якого світового клубу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: "Шахтар" оголосив заявку на Лігу Чемпіонів

Зараз ФК "Металіст" не платить футболістам зарплатню з минулого року. Президент клубу Сергій Курченко втік із України через кримінальні переслідування.

Раніше футбольний клуб "Кривбас" припинив своє існування через фінансові труднощі.