Іспанський футбольний клуб заплатить штраф у розмірі 30 тисяч євро за підсумками фінального матчу Ліги чемпіонів проти італійського "Ювентуса". Причиною цього стали вболівальники каталонської команди, які показували плакати із закликами до незалежності Барселони від Іспанії.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Каталонців покарали за порушення пункту дисциплінарного регламенту, що передбачає санкції за використання жестів, слів та інших способів передачі повідомлень політичного, ідеологічного, релігійного, образливого характеру, які заборонені на спортивних заходах.

Зокрема, уболівальникам клубу інкримінують демонстрацію прапорів Каталонії та банерів, що закликають до незалежності регіону від Іспанії.

Читайте також: Свастика на полі коштувала Хорватії очка у відборі на Євро-2016

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, 6 червня на Олімпійському стадіоні в Берліні відбувся фінальний матч розіграшу Ліги чемпіонів. В ньому зустрічались каталонська "Барселона" та туринський "Ювентус". Матч закінчився з рахунком 3:1 на користь іспанців.

Також у травні цього року "Барселона" виграла кубок Іспанії. Каталонці обіграли "Атлетіко" з Більбао. Гра закінчилась з рахунком 3:1.