Сьогодні ювілей відзначає головний тренер донецького футбольного клубу "Шахтар" Мірча Луческу. "Містеру", як його називають гравці команди, виповнилося 70 років.

За всю історію існування "Шахтаря" румунський фахівець затримався на посаді головного тренера найдовше - він з "оранжево-чорними" вже 12-й рік: Луческу очолив команду 16 травня 2004.

Мірча до того ж, безсумнівно, найуспішніший наставник "гірників". Під його керівництвом команда з Донецька завоювала вже 21 трофей! Мірча привів "Шахтар" до 8 перемог у рамках національного чемпіонату. 5 разів "гірники" здобували Кубок країни і 7 разів Суперкубок. Але найсерйозніше досягнення команди - кубок УЄФА, здобутий "Шахтарем" у 2009 році.

Крім усього, Містер і сам є одним з найбільш титулованих тренерів у світі. Він володар Суперкубка УЄФА, двократний чемпіон Румунії, двократний чемпіон Туреччини, чотириразовий володар Кубка Румунії, володар Суперкубка Румунії.

Якщо вже співати хвалебні оди тренерові донеччан, то просто не можна не помітити, що Луческу ще й поліглот! Він володіє шістьма мовами: румунською, англійською, французькою, італійською, іспанською та португальською. Він також розуміє турецьку, саме під час його тренерської діяльності в Туреччині на Мірчу звернув увагу власник ФК "Шахтар" Рінат Ахметов. За час, проведений з донецькою командою, Луческу навчився і російській мові.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: "Шахтар" переміг "Динамо" у матчі за Суперкубок

Тренер "Шахтаря" має досить "гарячий" характер. Напевно, всі пам'ятають легендарну кинуту на поле шапку під час матчу "Динамо-Шахтар" у листопаді 2006 року. Містер вважав, що у його команди крадуть очки. За суперечки з арбітром Паулу Коштою Мірчу видалили. Йдучи, він зі словами "Браво, Федерація!" спересердя кинув шапку на землю.

La multi ani, Mircea!