Однією з передвиборних обіцянок кандидата на пост президента ФІФА Мішеля Платіні є членство Косова у Міжнародній федерації футболу.

"Нам важливо зробити перший крок. Реально очікувати, що на початку наступного року ми станемо повноправним членом міжнародної футбольної сім'ї, Мішель Платіні запевнив нас, що це буде формальністю на конгресі ФІФА", - заявив глава Федерації Футболу Косово Фадиль Воккрі.

Якщо Платіні стане президентом ФІФА і Косово все ж стане її членом, то футбольна збірна зіграє у відборі на Чемпіонат Світу 2018. У такому випадку Косово приєднається до групи І, в якій грає збірна України.

Раніше ФІФА не визнавала своїм членом Косово, адже побоювалась негативної політичної реакції, адже держава є лише частково визнаною у світі. Збірна Косово грали лише товариські матчі.

Читайте також: Матчі чемпіонату "ДНР" не відбуватимуться на "Донбас арені"

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У топових футбольних державах є кілька футбольних зірок із косовським походженням. Серед них гравці міланського "Інтера" Джердан Шакірі та гладбахської"Борусії" Граніт Джака. Вони грають за національну збірну Швейцарії.