Легкоатлетка Маргарита Лукашенко посіла перше місце у змаганнях зі штовхання ядра на XIII літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі. Він проходить у грузинському місті Тбілісі.

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет.

Ця золота нагорода стала другою для збірної команди України на змаганнях. У секторі, де виступала Лукашенко, видався дуже напружений фінал. Він проходив під палючим сонцем, коли стовпчик термометра показував температуру у 41 градус.

Кращі спортсменки Європи визначали, хто зуміє приборкати не тільки ядро, а ще й спеку.

Найвдалішою для українки видалась друга спроба. Вона штовхнула ядро на 16,3 м. Це, в результаті, стало її особистим рекордом.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Читайте також: ЧС з водних видів спорту: "бронза" українських синхроністок

Цей результат ніхто із суперниць так і не зміг перевершити. Маргарита Лукашенко у підсумку стала чемпіонкою XIII літнього ЄЮОФ-2015. Срібну медаль отримала Джесіка Шілдер з Нідерландів з результатом 16.05. Третє місце і "бронза" за німкенею Емелі Гросс, яка штовхнула ядро на 16 м.

Україну з перемогою привітав президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

Нагадаємо, у червні українські спортсмени виграли міжнародні змагання під егідою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Анна Касьянова виявилася найкращою у семиборстві, Богдан Бондаренко впевнено виграв змагання у секторі для стрибків у висоту.