Київський районний суд міста Харкова ухвалив рішення про зняття арешту з рахунків футбольного клубу "Металіст", які зберігались у "Альфа-банку".

Про це повідомляється в ухвалі суду від 15 липня, передають "Наші гроші".

Суд задовольнив клопотання слідчого щодо арешту рахунків клубу 10 липня. Основою цього стала заява виконуючого обов'язки генерального директора комунального підприємства "Обласний спортивний комплекс "Металіст", про те, що службові особи ПАТ "Футбольний клуб "Металіст", зловживаючи службовим становищем, протягом 2014-2015 років привласнили грошові кошти КП "ОСК "Металіст" в сумі 2,1 мільйонів гривень.

Раніше народний депутат Антон Геращенко повідомляв, що на рахунок футбольного клубу перерахували кошти за трансляції матчів "Металіста" від телерадіокомпанії "Україна" Рената Ахметова у сумі близько мільйона доларів. Співробітники клубу намагалися відразу перерахувати ці гроші до Москви. Однак їхні дії вчасно заблокували правоохоронці.

Читайте також: Ультрас "Металіста" спалили опудало Курченка (відео)

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Арешт рахунків зняли 15 липня. В обґрунтуванні ухвали вказано, що вже немає спроб вчинити кримінальне правопорушення з грошима клубу.

Власником харківського клубу "Металіст" вважається бізнесмен Сергій Курченко.

Нагадаємо, Курченко перебуває у міжнародному розшуку. Його звинувачують у створенні злочинної організації. Її діяльність нанесла державі збитків у нафтогазовій та банківській сферах на суму близько п'яти мільярдів гривень.