Федерація легкої атлетики України дозволила сімом спортсменам виступати за Росію. Вони живуть в окупованому Криму і отримали російське громадянство.

Про це повідомляє прес-служба української федерації.

"Федерація легкої атлетики України, відповідно до пункту 5.4di правил змагань з легкої атлетики IAAF 2014-2015 років, надала дозвіл на скорочення терміну допуску (карантину) подання Всеросійської Федерації легкої атлетики спортсменами-легкоатлетами, які отримали російське громадянство", - зазначили в федерації.

Тепер кримські легкоатлети Віра Ребрик, Рустем Дремджі, Олексій Сокирський, Валерія Мара, Руслан Перестюк, Євген Семененко та Олена Бєлякова представлятимуть Росію на змаганнях після отримання відповідного дозволу від Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

Читайте також: Росія вкотре урізала бюджет на підготовку ЧС-2018

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Українська федерація отримала 170 тисяч доларів і направить їх на програму підготовки наших легкоатлетів до міжнародних змагань. Також 20% від цієї суми підуть на підтримку новоствореної Федерації легкої атлетики Автономної республіки Крим. Вона продовжує займатися легкоатлетами, які зберегли українське громадянство.

Нагадаємо, серед українських спортивних федерацій немає єдиної політики щодо спортсменів з Криму, які прийняли російське громадянство і мають намір виступати на змаганнях під російським прапором.