У перші місяці цього року на підготовку до Чемпіонату світу з футболу, який пройде в 2018 році, витратили лише 3,1% від виділених коштів з державного бюджету Росії.

Про це стало відомо в ході перевірки Рахункової палати, передає "Новий регіон"

По шести з восьми напрямків підготовки до першості, яке вперше пройде в Росії, гроші взагалі не витрачалися.

Однак деякі російські міністерства заперечують це і заявляють, що відставань від уточненого графіка немає. Відзначається, що фінансування відкладалося разом з перенесенням термінів робіт по частині об'єктів.

В цілому у 2015 році передбачається, що на підготовку до Чемпіонату та будівництво витратять 95,35 мільярда рублів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: Росія вкотре урізала бюджет на підготовку ЧС-2018

Терміни по окремих об'єктах зміщувались. Крім стадіонів зводиться також кілька сотень інших об'єктів - інфраструктура, дороги і розв'язки, готелі.

Також скорочуються витрати на підготовку до Чемпіонату світу з футболу. Їх зменшили на 150 мільйонів рублів. Відповідне розпорядження видав російський уряд.

Нагадаємо, Чемпіонат світу в 2018 році пройде в Росії. Він стартує 14 червня. Матчі проходитимуть в 11 містах на 12 стадіонах. Фінальна гра відбудеться в Москві на арені "Лужники".