Українські спортсмени здобули п'ять золотих медалей за результатами трьох днів першого на території країни Чемпіонату Європи з ракетомодельного спорту. Про це повідомляє Федерація України з цього виду спорту.

ЧЄ проводиться з 21 серпня по 28 серпня в місті Жовква під Львовом.

На змагання із запуску точних копій ракет у світі приїхали 111 учасників з 14 країн: Білорусі, Болгарії, Італії, Латвії, Литви, Польщі, Росії, Сербії, Словаччини, Словенії, США, Швейцарії, Естонії та України.

Моделі-копії оцінюються за схожістю зі своїми реальними прототипами і за тривалістю та висотою їх польоту.

Читайте також: Долгополов увійшов до Топ-40 і став першою ракеткою України

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За інформацією прес-секретаря Федерації Олесі Гончар, в "День Незалежності" українських ракетомоделістів відзначили 5 золотими нагородами - пише Гончар на своїй сторінці в Фейсбук.

Також вдалим Чемпіонат видався для команд з Польщі (вісім медалей) та Словаччини (п'ять медалей). Змагання з ракетомоделювання в Україні триватиме до 28 серпня.