Колишньому віце-президенту ФІФА Джеку Ворнеру, звинуваченому в корупції, довічно заборонено мати справу з футболом.

72-річний тринідадець у минулому очолював КОНКАКАФ - футбольну конфедерацію країн Карибського басейну і Північно та Центральної Америки, однак у 2011 він пішов із ФІФА, повідомляє ВВС.

У США йому висунуто звинувачення в корупції, які він відкидає. Він також заперечує, що брав хабарі на мільйони доларів, і в суді бореться проти спроб американського правосуддя домогтися його екстрадиції до США.

Комітет з питань етики ФІФА, мотивуючи своє рішення про довічне відсторонення Ворнера від футболу, заявив, що на посаді віце-президента Джек Ворнер вчинив "багато різних порушень і робив це неодноразово і постійно".

ФІФА винесла рішення на основі власного розслідування процесу розгляду заявок кандидатів на право приймати чемпіонати світу 2018 і 2022 року.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Читайте також: Президент ФІФА Блаттер відмовився залишати свою посаду

У вівторок, 29 вересня, ФІФА оголосила результати розслідування, яке було порушено в січні 2015 року.

"На своїй посаді футбольного функціонера він був ключовим гравцем у схемах, які охоплювали пропонування, погодження і прийняття незадокументованих і незаконних виплат, а також - в інших способах самозбагачення", - сказано в заяві комітету з етики ФІФА.