Збірна України піднялася на найвищу сходинку п'єдесталу пошани командного етапу Кубка світу, який відбувся 1 листопада у французькому місті Орлеан.

Команда виступала у складі Ольга Харлан, Олена Вороніна, Олена Кравацька і Галина Пундик, повідомляє Національна федерація фехтування України.

Сьогодні українки обіграли команди Казахстану (45:29), Китаю (45:40), Італії (45:39) і у фіналі здобули перемогу над збірною Росії - 45:39. Таким чином, команда взяла реванш за поразку в "золотому матчі" на етапі Кубка світу в Каракасі, який відбувся три тижні тому.

Читайте також: Український гімнаст завоював срібло на чемпіонаті світу

Завдяки цій перемозі українська команда ще на крок наблизилася до отримання командної ліцензії на Олімпійські Ігри в Ріо-де-Жанейро +2016.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Попереду у сабельной збірної ще два етапи Кубка світу - в Афінах (31 січня) і в Генті (21 лютого).

Збірна України є олімпійським чемпіоном командного турніру в жіночій шаблі Пекіна-2008. На наступних літніх Іграх в Лондоні-2012 цей вид в програмі змагань представлений не був.