"Дніпро" переміг німецький "Брюгге" з рахунком 1: 0 і зіграє у півфіналі Ліги Європи. "Динамо Київ" програв "Фіорентині" на своєму полі і залишає кубок. Дніпровці зіграють у півфіналі вперше у своїй історії. Суперник визначиться під час жеребкування, але їм може стати іспанська "Севілья".

Після нічиєї 1-1 в Києві в гостях "Динамо-Київ" потрібна була або результативна нічия з рахунком 2-2 і більше, або перемога, тоді як італійців влаштовувала нічия 0-0. Здавалося, що спадкоємці Катеначо повинні віддати українцям можливість грати першим номером. Але на перших хвилинах оборона "Динамо" була буквально зім'ята. Вже в дебюті матчу Маріо Гомес міг відкрити рахунок, проте не зумів замкнути фланговий простріл, на 5-й хвилині Маріо відправив м'яч у ворота, але з офсайду. М'яч відскакував від штанги в полі, "фіалки" не потрапляли з вірних ситуацій, а лідер чемпіонату України був не схожий сам на себе. При цьому "Динамо" відверто щастило. На 22-й хвилині все той же Гомес вискакував до воріт з лівого кута. На цей раз врятував Шовковський.

Перший удар, в одному з рідкісних виходів до чужих воріт, динамівцям вдався лише на 28-й хвилині. Але Ярмоленко послав м'яч у п'яти метрах від штанги.

Здавалося, "Фіорентина" трохи заспокоїлася, "Динамо" вдалося поліпшити контроль м'яча. І тут контрольний постріл - Джермейн Ленс прорвався до воріт між двох захисників, і після контакту з Гонсало Родрігесом упас на лінії штрафної площі. Контакт був, правда, можливо, першим на м'ячі все ж був гравець італійців. Але суддя Ерікссон не сумнівався ні хвилини - друга жовта картка Ленсу за симуляцію і "Динамо" залишається в меншості вже на 40-й хвилині.

А через три хвилини Гомес заштовхує м'яч у ворота. 1-0 на користь "Фіорентини".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ще до перерви замість нападника Теодорчик виходить півзахисник Гусєв, при тому що динамівцям неодмінно потрібно забивати. На позицію форварда переміщається Ярмоленко.

У другій половині характер гри не змінився. "Фіорентина", використовуючи стиль Лобановського, накочувала хвилі атаки до воріт "Динамо", влаштовуючи собі лише невеликі перерви. При цьому "фіалки" дуже високо пресингували, не даючи Шовковському вводити м'яч на ближнього гравця.

"Динамо" щастило в тому, що вони не пропускали більше. Киян вистачило лише на трихвилинці активності. Спочатку після першого динамівського кутового, на 85-й хвилині Рибалка пробив під штангу, але Нето взяв м'яч. Потім, після удару Ярмоленка, захисник "Фіорентини" ледь не зрізав м'яч у свої ворота. А вже в доданий час удар все того ж Ярмоленко заблокували захисники. Після чого Хуан Варгас встановив остаточний рахунок поєдинку. 2-0. "Фіорентина" йде далі, а "Динамо" залишається зосередитися на чемпіонаті України, де їх уже в найближчі вихідні чекає матч з "Шахтарем" у Львові.

"Дніпро" виступив куди вдаліше і після гостьової нічиєї 0-0 на "Олімпійському" все ж зумів пробити бельгійців. На 82-й хвилині це зробив вийшов на заміну Євген Шахов. "Дніпро" виходить в 1/2 фіналу Ліги Европиі продовжує писати свою історію!

У Неаполі "Наполі", крупно обіграло "Вольфсбург" в першому матчі, у другому задовольнилася нічиєю 2-2 і пройшла в наступний раунд. Останній півфіналістом стала іспанська "Севілья", в гостях зіграла внічию з російським "Зенітом" (у першій грі іспанці перемогли 2-1). Зазначимо, що український півзахисник росіян Анатолій Тимощук в матчі участі не взяв.