Збірна Білорусі з хокею перемогла США у матчі групового етапу чемпіонату світу 2015. Він наразі проходить у Чехії. Фінальна сирена зафіксувала 5:2 на користь білорусів.

Перший період матчу завершився без закинутих шайб. Білорусам у другій двадцятихвилинці вдалося тричі відзначитися у воротах США. Всі шайби вони закинули лише протягом п'яти хвилин. У білорусів відзначилися Артур Гаврус, Артем Волков та Олександр Кітаров. Наприкінці періоду одну шайбу відіграв американець Брок Нельсон.

В останньому періоді білоруська збірна продовжила збільшувати власну перевагу. На старті третьої двадцятихвилинки голом відзначився Олексій Калюжний. Невдовзі шайбу закинув американець Торі Круг. Остаточний рахунок матчу встановив все той же Калюжний.

Зазначимо, що ворота Білоруської збірної захищав голкіпер канадського походження Кевін Лаланд. Головним тренером команди є американський фахівець Дейв Льюїс. Він у минулому тренував українську збірну з хокею.

Білорусам ніколи раніше не вдавалось перемогти США на чемпіонатах світу з хокею. Вони провели між собою сім матчів. У всіх - американці виявлялися сильнішими.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Перемігши США, білоруська команда вийшла на перше місце в групі А із 10-а очками. Друге місце займають США з 9-а очками, а на третьому – Росія з такою ж кількістю очок.

Наступний матч білоруси проведуть у суботу проти російської збірної.