"Дніпро" з рахунком 2-3 поступився іспанській "Севільї" у Варшаві у фінальному матчі Ліги Європи з футболу. Але це той випадок, коли за переможених не соромно, а ледь не головне питання, яке залишилося після матчу: що з Маттеусом?

"Севілья" мала шанси захистити титул, завойований минулого року, і вчетверте за свою історію підняти над головою Кубок УЄФА - головний трофей Ліги Європи. За "Дніпро", який у фінал вийшов вперше, говорило те, що українські клуби ще жодного разу не програвали фінали Єврокубків.

Зі стартового свистка вперед пішли іспанці, а забили українці. На 7-й хвилині після довгого пасу Нікола Калинич скидає м'яч на Матеуса, який робить навіс у штрафну, звідки Калинич головою вражає ворота. Двоэ гравців української команди в цьому епізоді переграють відразу шістьох суперників. 1-0, попереду "Дніпро"!

Читайте також: Харків'янин виграє $ 500 тисяч у разі перемоги "Дніпра" в Лізі Європи

"Севілья" посилила тиск. На 24-й хвилині після кутового головою міг забивати Крихов'як, але врятував Бойко. А вже за 3 хвилини мав відкривати рахунок іспанським голам у матчі Рейес: Канкава заблокував удар. Кутовий, і Крихов'як з штрафної цього разу точний. 1-1.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Вже на 31-й хвилині плутанина на підступах до штрафного "Дніпра" призвела до того, що Карлос Бакка виривається до воріт і виводить "Севілью" вперед. 2-1.

На 37-й хвилині Коноплянка небезпечно б'є з-за штрафної, та цього разу рятує Серхіо Ріко. Матч проходить за ігрової переваги іспанців, проте тисячі вболівальників з України і української діаспори Польщі підтримують "Дніпро". Матеус, який у першому таймі був кращим гравцем "Дніпра", на 44-й хвилині заробляє штрафний, а Ротань б'є точно. 2-2 до перерви!

У другому таймі "Дніпро" дещо вирівняв гру. Перший гольовий момент у таймі "Севілья" створила лише на 67-й хвилині, але Бойко врятував українців. Після цього іспанці активніше пішли вперед. На 72-й хвилині знову виникає плутанина у штрафному "Дніпра", в якій на висоті опиняється Бакка. 3-2, "Севілья" попереду.

Читайте по темі: Коноплянка покине "Дніпро" після фіналу Ліги Європи

Незважаючи на те, що відіграватися потрібно "Дніпру", на 79-й хвилині головою міг забивати Бакка, але, показавши фантастичну реакцію, з "мертвої зони" м'яч витягає Бойко.

А за 4 хвилини до кінця основного часу сталося страшне. Коли на полі з'являвся Іборра, на газон впав Матеус. За кілька хвилин до падіння він зіткнувся головою з гравцем "Севільї" і, можливо, отримав струс. Українського гравця винесли з поля на ношах. Оскільки всі заміни до цього моменту Мирон Маркевич вже зробив, "Дніпро" догравав матч удесятьох. І, тим не менш, зумів притиснути іспанців до їхньої штрафної, подавши серію кутових, жоден з яких, на жаль, не закінчився небезпечним моментом. "Дніпро" програє.

Блискучий виступ "Дніпра" у турнірі, безумовно, можна занести українському клубу в актив. Команду у фіналі не чекали, мабуть, навіть вболівальники "Дніпра".

Чи не найголовнішим питання, яке повисло в повітрі після фінального свистка, залишається питання здоров'я Матеуса. На жаль, у футболі траплялися ситуації, коли подібні падіння приводили до найсумніших наслідків. Хочеться побажати гравцеві здоров'я!

"Севілья" на додачу до престижного трофею отримує бонус у вигляді місця в Лізі Чемпіонів, а ось "Дніпру" за путівку в найпрестижніший турнір Європи доведеться боротися. Щоб посісти друге, лігочемпіонському місце в чемпіонаті України, "Дніпру" в суботу в Ужгороді потрібно перегравати місцеву "Говерлу". І чекати що передостання команда чемпіонату, львівські "Карпати" в паралельному матчі переграє донецький "Шахтар".

Тим часом до вихідних нас чекає ще одна важлива футбольна подія: в п'ятницю мають відбутися вибори президента ФІФА. Після корупційного скандалу, що вибухнув вчора, Йозеф Блаттер може не втриматися у своєму кріслі.

Читайте також: Російського коментатора розлютив вихід "Дніпра" у фінал Ліги Європи