17-річна мешканка Мелітополя Маргарита Нескреба виграла Чемпіонат світу з гирьового спорту, який проходить у Німеччині. Також вона отримала срібну медаль за перемогу на змаганнях у німецькому місті Вормсі.

"Ми готувалися до змагань дуже довго, я розуміла, що все залежить від мене, від моєї сили волі і бажання перемогти, адже 9 команд з усього світу приїхали в Вормс, щоб спробувати свої сили", - розповіла дівчина.

Спортсменка змагалася у ривку, піднімаючи гирю вагою 16 кг. Дівчина підняла гирю 96 разів і обігнала своїх суперників.

Тренер дівчини Сергій Кубрак розповів про те, що в його штабі багато чоловіків, які проявляють хороші здібності, але молода студентка вперше досягла такого результату. За волю до перемоги, стійкий характер тренер називає свою вихованку "маленька Жанна д'Арк".

"Це не кращий її результат, Рита піднімала і 122 рази, але для чемпіонського титулу вистачило. Думаємо, що виною цьому стала втома від дороги і хвилювання. Зараз наше завдання домогтися звання майстра спорту України. Для цього Маргариті необхідно буде підняти гирю 16 кг 175 раз. Упевнений, їй це під силу", - розповів Кубрак.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Матеріал по темі: Закарпатські екстремали покаталися на вейках в калюжі (відео)

Нагадаємо, що Маргарита Нескреба переїхала нещодавно в Мелітополь, вступила на філологічний факультет педуніверситету. До цього спортсменка жила в Донецькій області, займалася гирьовим спортом зі своїм тренером і батьком.