Півзахисник київського "Динамо" і збірної Голландії Джермейн Ленс пройшов медогляд і оформив контракт з англійським клубом "Сандерлендом". 27-річний гравець підписав договір на чотири роки.

Ленс виступав за київську команду з літа 2013 року. Провів 49 матчів у чемпіонаті України (10 голів), 10 ігор в Кубку України (1 гол) і 19 зустрічей в єврокубках (5 голів).

"Дякую президенту "Динамо" Ігорю Суркісу за фантастичний досвід виступів у київській команді, а також за те, що погодився на мій перехід в "Сандерленд", що дасть мені шанс спробувати себе в англійській прем'єр-лізі. Я відмінно провів час у Києві, виграв три трофеї і тепер бажаю всього найкращого тренеру Сергію Реброву і моїм партнерам, які гратимуть в матчах Ліги чемпіонів"- так Ленс попрощався з українським клубом на офіційному сайті "Динамо".

Поки не зовсім зрозуміло, скільки "Сандерленд" заплатив "Динамо" за трансфер Ленса.

Так, у своєму твіттері заступник головного редактора газети "Спорт-Експрес в Україні" Дмитро Ільченко назвав суму в 24 млн євро. Крім того, англійці виплатять киянам певний бонус у випадку, якщо за підсумками сезону 2015/16 залишаться в прем'єр-лізі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У такому випадку Ленс став найдорожчим продажем в історії "Динамо". Нагадаємо, що Андрій Шевченко перейшов до "Мілана" в 1999 році за 23 млн євро.

Читайте також: Лідер "Динамо" веде переговори з "Сандерлендом"

Раніше цю інформацію фактично підтвердив англійська спортивний журналіст Піт О`Рурк. Він повідомив, що покупка Ленса стала рекордною в історії англійського клубу. Колишній трансферний рекорд "Сандерленда" - придбання в 2012 році Асамоа Гьяна за 16 млн євро у "Ренна".

Проте за даними BBC, трансфер Ленса обійшовся "Сандерленду" в 12,5 млн євро.