У програму Зимових Олімпійських ігор, які пройдуть у південнокорейському Пхенчхані в 2018 році, організатори вперше включили шахи.

Як повідомив голова ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов, вони будуть представлені як виставковий вид спорту, пише Gazeta.ua.

"Щойно завершилася моя зустріч з головою оргкомітету Олімпійських ігор в Пхенчхані Мун Сун Че, на якій було прийнято рішення про те, що шахи будуть представлені в якості виставкового виду спорту на Олімпіаді-2018", - сказав він.

Читайте також: Полтавка стала паралімпійською чемпіонкою світу з плавання

Голова ФІДЕ додав, що після Олімпіади виконком МОК розгляне питання про включення шахів у програму ігор як повноправного учасника.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Кількість команд, які поїдуть на Олімпіаду до Південної Кореї, визначить генеральна асамблея ФІДЕ у вересні цього року.

Нагадаємо, в програму Зимових Олімпійських ігор, які пройдуть в 2018 році, включили чотири нових дисципліни. Мова йде про біг-ейр в сноуборді, мас-стар в ковзанярському спорті, дабл-мікст в керлінгу та командні змагання в гірськолижному спорті.