Сьогодні, о 20.00, у Віго на стадіоні Балаїдос Шахтар зіграє проти Сельти. Іспанці підходять до цього матчу не в кращому гуморі: в останньому матчі чемпіонату Іспанії вони вели в рахунку – 2:1, але в підсумку поступилися мадридському Атлетико – 2:3.

Проте Сельта має суттєву перевагу - ця команда отримувала постійну ігрову практику. Як зауважив керманич Шахтаря Паулу Фонсека, вони відіграли за зиму 13 матчів.

Читайте також: Прогноз букмекерів на матч Сельта - Шахтар

Навіть у зустрічі з Атлетико, незважаючи на поразку, Сельта сподобалася своїми швидкісними діями і націленістю на ворота. А два взяття воріт вийшли просто чудовими: у першому випадку автор голу миттєво зорієнтувався у чужому штрафному майданчику після помилки голкіпера, виграв боротьбу на другому поверсі і відправив м'яч у сітку. У другому Сельті вдалася показово бездоганна контратака в три дотики, коли з центру поля м'яч переадресували на фланг, звідти ближче до штрафного і форвард майстерно пробив повз воротаря.

До всього Шахтар переслідують і кадрові проблеми: лише недавно відновився від пошкодження Віктор Коваленко, але він має доволі високі шанси з'явитися на полі, оскільки користується великою довірою португальського наставника. Натомість, майже виключена участь у матчі центрального нападника Факундо Феррейри, якому докучають болі в спині, і останнім часом він перебуває під пильним наглядом лікарів. Захисник Богдан Бутко досі займається в захисній масці. Точно не зіграє Тарас Степаненко, якого УЄФА покарав за те, що на їхню думку, півзахисник гірників навмисно заробив жовту картку в попередньому матчі. Доволі суперечливе рішення, але воно остаточне, і тренерському штабу донеччан залишається лише ламати голову, ким замінити гравця національної збірної України.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Що стосується потенціалу Сельти, то варто звернути увагу на кілька особистостей – це гравці атаки Яго Аспас (в його активі два голи і голевий пас цього єврокубковго сезону) і Йон Гвідетті (забив три м'ячі). Також треба пильнувати за Даніелєм Вассом, Андреу Фонтасом, Пабло Ернандесом та іншими.

Загалом, Шахтарю попався грізний суперник, який за сумою двох матчів зумів вибити мадридський Реал з Кубку Іспанії, однак в будь-якому випадку треба рішуче налаштовуватися і битися до останнього.

1/16 фіналу

Четвер.

Суддя: Гедемінас Мажейка (Литва).

Шахтар (орієнтовний склад): П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Малишев, Фред, Тайсон, Марлос, Коваленко, Бланко Лещук.

Нагадуємо, портал Знай.ua повідомляв, що в той-таки час форвард Динамо дискваліфікований на п'ять матчів.