Ці дані неофіційні, але Sport Arena опитала близько 30 осіб, які безпосередньо пов'язані з українським футболом, клубами, гравцями, щоб дізнатися якомога точніші суми.

Видання зазначає, що зарплати в нинішній час постійно змінюються, причому здебільшого в меншу сторону. Оклади збереглися лише у Динамо і Шахтаря, але і вони скорочують відомості.

Читайте також: Шовковський пропонує всім переходити на українську мову

В інфографіці вказані верхня і нижня планка зарплат гравців, з якими укладені професійні контракти. Ті, хто вже дебютував в УПЛ, але знаходяться ще на юніорських контрактах, можуть отримувати і менше. Не забувайте і те, що у деяких клубів залишаються борги по зарплаті в кілька місяців. Хоча після виключення з прем'єр-ліги Говерли і Металіста картина вже не настільки депресивна, і всі намагаються хоча б із затримками виконувати свої зобов'язання перед діючими гравцями.

Деякі клуби вже закінчили процес скорочення зарплат, інші, як, наприклад, Ворскла, зараз цим займаються. Її верхня планка раніше виглядає надмірно високою для сьогоднішніх реалій і на тлі інших, так як деяким футболістам зарплату поки зберегли, але, швидше за все, це питання часу, і планка буде опускатися ще нижче.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У багатьох командах верхню планку утримують всього 2-3 гравці, які у великому відриві від інших колег. Найчастіше пару статусних гравців отримують, наприклад, 10-15 тисяч доларів, в той час як інша група 1-5 тисяч.

В суми не враховані підйомні при підписанні контрактів, преміальні за виконання завдань і штрафні санкції.

Нагадаємо, портал Знай.ua повідомляв, що Карпати знову подають до суду на ФФУ по справі Гудими.